Kan kwark worden ingevroren? (2022)

Inhoud:

 • Kan ik curd invriezen in de vriezer
 • Hoe kan ik wrongel goed invriezen?
 • Portioneer de wrongel
 • Etiket
 • Gebruik een speciale diepvrieszak
 • Versnipper de wrongel
 • Controleer de versheid van het product.
 • Hoe lang kun je kwark in de vriezer bewaren
 • Kan kwarktaart worden ingevroren?
 • Welke wrongelproducten mogen niet worden ingevroren
 • Hoe ontdooi je kwark op de juiste manier
 • In koel water
 • In de koelkast
 • Gebruik van bevroren kwark

Bevroren kwark, die de laatste decennia enorm in populariteit is gestegen als gevolg van de gezondheidsbeweging, is een vast onderdeel geworden van het dieet, niet alleen van de atleet of de plattelandsbewoner, maar ook van de gemiddelde stadsbewoner. Iedereen wil een smakelijke bron van calcium, eiwitten, vitamine A en andere essentiële micronutriënten en vitamines bij het ontbijt. Maar is het voor iedereen mogelijk om het vers op tafel te zetten? Het antwoord is kort en simpel - natuurlijk niet. En meerdere kilo's kopen is onrendabel vanwege de korte termijn van het product. Natuurlijke boerenkwark wordt immers niet langer dan 3 dagen bewaard en verliest elke dag zijn consumptieve en nuttige eigenschappen, waardoor het een perfect medium wordt voor de ontwikkeling van ongunstige microflora. Je vraagt je af of het ingevroren kan worden zoals vlees. Zal het na ontdooien net zo lekker zijn als vers? In dit artikel zullen wij u helpen ze te achterhalen en te beantwoorden.

Kun je curd invriezen in de vriezer

De diepvriezer is ongetwijfeld een van de beste scheppingen van de mensheid, waarmee u voedsel gedurende lange tijd in leven kunt houden. En in feite kun je alles invriezen wat je wilt. Maar vergeet niet dat wanneer je een product invriest, het een aantal eigenschappen verliest - van de smaak tot de fysische eigenschappen (bijvoorbeeld het gewicht). Cottage cheese is geen uitzondering op de regel, dus neem gerust een voorraadje mee. We winkelen tenslotte voor bevroren pannenkoeken en kwarkknoedels.

Kan kwark worden ingevroren? (1)

Bevroren wrongel heeft enkele speciale kenmerken. Het belangrijkste heeft te maken met het percentage melkvet dat het bevat. Het lijkt misschien vreemd, maar hoe lager de temperatuur, hoe langzamer het vriesproces van het gefermenteerde zuivelproduct. Houd hier rekening mee bij de aankoop en geef de voorkeur aan kwark met een hoog vetgehalte. Immers, bij een hoge invriessnelheid zullen de meeste kwaliteiten behouden blijven. Overigens kan vetvrije en vetarme wrongel na het ontdooien vloeibaar worden en zijn textuur en smaak verliezen - factoren die opnieuw in het voordeel van vette wrongel spelen.

Het is belangrijk te begrijpen dat wrongel er niet perfect zal uitzien na bewaring in de diepvriezer. Als u gewend bent esthetisch genot uit uw maaltijden te halen, is het geen goede optie om het gefermenteerde zuivelproduct ontdooid te eten met bijvoorbeeld zure room en suiker. Het is ideaal voor het bereiden van een verscheidenheid aan thermisch bereide gerechten - eenpansgerechten, kaastaarten, cheesecakes, wafels en nog veel meer. In de regel is de textuur van de wrongel in dergelijke producten niet bijzonder belangrijk, omdat die tijdens het kookproces toch al verandert.

Hoe kan ik wrongel goed invriezen?

Dus we hebben vastgesteld dat zelfs wrongel kan worden ingevroren. Maar hoe voer je deze procedure uit om het product een maximale consumentenwaarde te geven? Laten we eens kijken naar de belangrijkste vereisten waaraan moet worden voldaan om het gewenste doel te bereiken.

Het verdelen van de kwark in porties

Stel dat wij 1 kg van het product in een zak kopen en het in dezelfde verpakking in zijn geheel invriezen, en een paar dagen later besluiten om 200 gram als ontbijt te proberen. En om deze hoeveelheid te krijgen, moeten we de hele zak ontdooien. En hier hebben we het benodigde glas kwark, maar wat doen we met de rest - om het weer in te vriezen? Dat kan niet, anders wordt het bedorven als we het weer ontdooien. Dan moeten we nog 1 kg in zijn geheel consumeren.

Om zo'n ongeluk te voorkomen, moet u, voordat u gaat invriezen, bedenken hoeveel u gemiddeld nodig heeft om te gebruiken. Gewoonlijk is de hoeveelheid voor consumptie en voor gebruik in recepten 200 g, zodat het het beste is om precies deze verhoudingen in de vriescontainers te verdelen. U kunt altijd een grotere hoeveelheid naar behoefte ontdooien door er twee of meer zakken uit te halen.

Etiket

Om niet te vergeten waar de wrongel "laat" en "vroeg" is ingevroren, voor een goede afwisseling en om te voldoen aan het FIFO-principe (First In, First Out, wat betekent "eerst in, eerst uit") van magazijnlogistiek, moet op de verpakking van het product de datum van verpakking worden vermeld. Je moet toegeven, soms is het moeilijk te herinneren hoe lang geleden en wanneer we ons eigen verpakte vlees hebben ingevroren. En met kwark zal het net zo zijn, maar met één uitzondering - zelfs in bevroren vorm kan kwark, in vergelijking met andere "bewoners" van de diepvries, worden ingedeeld als bederfelijk.

Deze tip voorkomt de onaangename zure verrassing van kwark die "een week geleden al verpakt" leek en helpt u bijhouden hoe snel u het gefermenteerde zuivelproduct moet consumeren en welke van de zakjes u het eerst moet nemen.

Gebruik een speciale verpakking om in te vriezen

Let op waar wij de berijpte wrongel in bewaren - in de regel is dat een cellofaanzakje, waarin wij bij aankoop door zorgzame verkopers werden verpakt. Harde bewaaromstandigheden in bevroren vorm leiden na verloop van tijd tot "verbranding" van de wrongel op de contactpunten met de wanden van de vriezer - het dunne cellofaan biedt niet de nodige conservering, met als gevolg dat we een te droge consistentie krijgen.

Een luchtdichte verpakking en een speciaal diepvrieszakje zorgen voor een betrouwbare bescherming, zodat de consistentie van de wrongel na het ontdooien zo dicht mogelijk bij het origineel blijft. Het principe van de werking is de lucht uit de container te verwijderen; met andere woorden, de container zal luchtdicht zijn. De afwezigheid van gassen in de recipiënt en de zak voorkomt de vorming van ijskristallen op het product, die de oorzaak zijn van de eerder genoemde "koude brandwonden".

Maal de wrongel

Dit is geen typfout. Het is echt de moeite waard de kwark te verkruimelen, want hij heeft de neiging samen te klonteren tot grote klonten, die langzamer bevriezen. En het zijn deze die, na verloop van tijd, vatbaar zijn voor snelle achteruitgang. Wees niet lui en verkruimel de wrongelklontjes in afzonderlijke klontjes.

Controleer de versheid van het product.

U moet vers gemaakte wrongel gebruiken om in te vriezen. Door het product op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum in te vriezen, bevriest u ook alle bederf veroorzakende microflora die zich begint te ontwikkelen, en het aantal nuttige bifidobacteriën is op dat moment al tot nul gereduceerd.

Kortom, laten we de aandacht vestigen op het basismateriaal om goed in te vriezen - zakken met een vergrendelingsschuif, kleine verzegelde plastic bakjes, een weegschaal en een stift.

Hoe lang kun je curd in de vriezer bewaren

Gekoelde boerenkwark is maximaal 3 dagen houdbaar. De huidige productietechnologie, in de vorm van additieven en verpakkingsmethoden, maakt het mogelijk deze periode te verlengen tot twee weken, maar zelfs deze zijn niet opgewassen tegen opslag in de vriezer.

Kan kwark worden ingevroren? (2)

De bewaartijd van kwark in de vriezer wordt beïnvloed door de temperatuur in de vriezer - van min 10 tot min 18 graden Celsius. Zo kunt u drie weken genieten van de zuivelaankoop, terwijl diepvriezen vanaf min 18 en lager (wat overigens de beste temperatuur is om alle zuivelproducten te bewaren) - 2 tot 6 maanden duurt (dit hangt af van het vetgehalte van de wrongel - hoe meer vet, hoe minder termijn). De laatste temperaturen, dat valt niet te betwisten, zijn de beste.

Kan ik kwarktaart invriezen

Wij vriezen knoedels, koteletten en groentemengsels in - u hoeft ze alleen maar te ontdooien, te verwarmen en het product is klaar. En als we de wrongel zelf kunnen invriezen, verbiedt niemand het te doen met vers gemaakte wrongel.

Kaaskoeken zijn een soort kwarkkoek waaraan eieren, meel/granen, suiker en zout zijn toegevoegd. De ingrediënten zijn onschadelijk en kunnen langer in hun oorspronkelijke vorm worden bewaard dan kwark. De verkoop van dergelijke ingevroren halffabrikaten en de daarmee gepaard gaande vereenvoudiging van het leven is overigens al wijdverbreid. Maar het is veel lekkerder om kwarktaarten te eten die met onze eigen handen zijn gemaakt, en de mogelijkheid om ze op elk moment te krijgen en alleen tijd te besteden aan het bakken is een leuke bijkomstigheid.

Het principe van het invriezen van de kaastaarten is vergelijkbaar met dat van vleespasteitjes: eerst gaan ze twee uur in de vriezer in een bord of op een snijplank (afhankelijk van waar u de wrongelmassa legt) - in dit stadium fixeren we hun vorm, zodat de kaastaarten tijdens de verdere opslag niet in een ongevormde massa veranderen.

Doe de bevroren kwarktaarten na twee uur in een bakje of een diepvrieszak - de keuze van het bakje wordt ingegeven door dezelfde redenen als vermeld voor het invriezen van wrongel. Houd rekening met de hoeveelheid die u kunt inpakken - stop niet meer in een zak dan u in één keer kunt opeten. De bewaartijd varieert van 3 weken tot 2 maanden, afhankelijk van de temperatuur in de kamer.

Eenmaal ontdooid, worden de cheesecakes op dezelfde manier gebakken als wanneer ze onmiddellijk voor het bakken zouden worden gebakken. Het enige verschil zal de baktijd aan elke kant zijn - die zal toenemen tot 5 minuten, omdat het hoofdbestanddeel van de cheesecakes na het ontdooien meer vocht afgeeft dan in de verse vorm.

Je kunt net zo goed voedsel invriezen waarin kwark de vulling is - knoedels, pannenkoeken enzovoort.

Welke wrongelproducten kunnen beter niet worden ingevroren

In het algemeen kan elk kwarkproduct worden ingevroren (zelfs voorgekookte kwarkpannetjes). Maar u moet bedenken dat het product, eenmaal ontdooid, zoveel van zijn vroegere aantrekkelijke uiterlijk kan verliezen dat u onmiddellijk denkt dat het bedorven en ongeschikt voor consumptie is.

Cheesecake valt in deze categorie. De reeds versnipperde structuur zal bij het ontdooien door het vrijkomen van vocht tot moes worden. Stel je nu voor dat de kaastaart bedekt was met chocolade. Je zou het niet willen eten. Hetzelfde geldt voor kwark. Wanneer u het ontdooit, zal het alle vloeistof opnemen, alsof het weer in de chocolade is opgenomen en de consistentie zal vloeibaar zijn. Als u toch besluit te experimenteren en het resultaat is teleurstellend, kunt u dergelijke massa's altijd nog gebruiken in een kwarkbraadpan.

Hoe wrongel goed te ontdooien

Dus je besloot iets te koken en haalde de eerder bevroren wrongel eruit. Je hebt verschillende manieren om het te ontdooien:

Kan kwark worden ingevroren? (3)

In koel water

Deze methode is voor sommigen misschien onbekend, maar sommige huisvrouwen gebruiken hem vrij vaak. U kunt binnen een paar uur ontdooide wrongel hebben met een minimaal verlies als het proces eenmaal is voltooid. Daartoe plaatst u de zak met wrongel in een zogenaamd koud bad (het water moet het product volledig bedekken).

Gebruik geen heet water, zelfs niet als u het ontdooien echt wilt versnellen. Doe dit niet om twee redenen: de eerste is het verlies van smaak en de tweede is de verontreiniging van het product.

In de koelkast

De meest gebruikte en, in feite, de meest traditionele ontdooimethode. Zet een potje kwark een nacht in de koelkast en tegen de ochtend is het ontdooid. De hoeveelheid ontdooiing zal doorslaggevend zijn - hoe groter het volume, hoe langer het proces zal duren. Onze poging tot proportionele planning zal hier helpen - twee zakjes van 200 g zullen sneller ontdooien dan een heel bevroren stuk wrongel van 400 g.

Wanneer u deze twee methoden gebruikt, moet u niet vergeten overtollig vocht van het ontdooien af te gieten. Dit zal de kwaliteit van de wrongel die u kookt aanzienlijk verbeteren.

Gebruik van bevroren wrongel

Dit is de snelste manier van allemaal. Maar houd er rekening mee dat het niet geschikt is voor alle kwarkgerechten. Bevroren melkkorrels die tijdens het koken worden toegevoegd, doen het goed in soepen of groentestoofpotten waarvan de recepten wrongel bevatten. U hoeft slechts enkele minuten toe te voegen aan de totale kooktijd en af en toe te roeren, zodat de wrongel zich gelijkmatig over het gerecht verspreidt.

Ontdooide wrongel moet binnen 24 uur worden gebruikt. Vergeet niet de geur en de kleur van het product te beoordelen. Als alle regels worden nageleefd, verschilt het in de bovenstaande parameters niet van vers - het is even wit en heeft een levendige wrongelgeur zonder overdreven zuurheid.

Een leuke bonus voor liefhebbers van lekker en gezond eten - vergeet uw zorgen dat invriezen alle voedingsstoffen in voedsel doodt. Voedselonderzoek heeft aangetoond dat alle eigenschappen tot 3 maanden bewaard blijven.

«Belangrijk: Alle informatie op deze site is uitsluitend bedoeld ter informatie. alleen voor informatieve doeleinden. Voordat u aanbevelingen doet, moet u eerst uw arts raadplegen. professionals in de gezondheidszorg. Noch de redactie, noch de auteurs aanvaarden enige aansprakelijkheid voor eventuele schade veroorzaakt door materialen."

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 11/25/2022

Views: 5670

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.